Gør sociale medier verden til et bedre sted,eller gør det værre?

Naika, 27
15-10-2017. Kl. 19:52
Vis:

Værre.

Altså der er ingen tvivl om at de er pissesmarte, og kan alt muligt fikst og gør rigtig mange ting lettere - jeg er da også selv glad for at bruge dem.

Men der er nogle ting der ikke er meningen skal være "lette". Det er også meningen at der skal være plads til at begå fejl uden at de bliver hængende. Det er hvad de sociale medier ødelægger. Hele person til person aspektet forsvinder, folk bliver pseudonymer og objekter, det bliver for nemt at være noget andet, gemme sig at håne eller nedgøre andre uden konsekvens - og vi mennesker elsker at nedgøre andre for at ophøje os selv.

Sociale medier gemmer også for meget, og giver frirum til at skabe grupper der ellers ikke ville kunne opstå. Eksempelvis giver det kriminelle lettere adgang til at dele ting med hinanden end nogensinde før - efter sigende skulle der være tonsvis af interaktion mellem pædofile via det sociale medier fordi det er så let at skjule det - selve indholdet ligger bare på det mørke web.

Men folk taber virkelig interaktion mellem hinanden, fornemmelsen af at være sammen og arbejde for at få noget, at lære en person at kende i stedet for at læse en profil. Simon Sinek gør det op ret godt i dette interview - hvor et brudstykke også er delt en hel del på Facebook: https://www.youtube.com/watch?v=hER0Qp6QJNU

Kimowich, 31 år 16-10-2017. Kl. 01:21
Er du enig?
  • 8
  • 5

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Jeg vil sige hverken eller, af den årsag at det kommer an på, hvor meget og hvor længe man bruger dem.

Mand, 39 år 15-10-2017. Kl. 20:04
Er du enig?
  • 5
  • 5

Det er svært at sige. Mit brug af sociale medier startede rigtigt i starten af mine 20'ere, og vil sige at vi klarede det hele rigtig fint inden, selvom vi ikke havde sociale medier. Har svært ved at sige om det har gavnet mit liv med sociale medier. Dem jeg har kontakt med over dem, ville jeg nok også have haft kontakt med uden. Men det gør jo at jeg har langt mere kendskab til de mennesker jeg har haft været i kontakt med gennem tiden. Altså med Facebook. Jeg har venner på Facebook jeg oprigtigt ikke har talt med i mange år, men ved stadig hvad de laver og hvordan deres liv går. Det er en information jeg får foræret igennem dem. Så på den måde vil jeg sige at det giver en vis udbytte. Men om det gavner min livskvalitet tror jeg bestemt ikke. Men vi var alle meget begejstret, da Facebook startede. Så det var jo et behov der ikke var dækket. så ja, man kan vel godt sige at det har gjort ting bedre. plus at det gør det muligt at have et større netværk, specielt til udlandet også. Dog synes jeg at der skulle være lidt begrænsninger for de helt unge, så det ikke blev deres primært sociale kontakt. Der skulle være mere fokus på at lære dem at være tilstede hvor de er, og have et liv uden for de sociale medier.

Flotpåenfredag, 28 år 15-10-2017. Kl. 23:17

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ugens quickie

Retningsliner

Husk at tale pænt til hinanden, ik? Det er mere nice for alle.

Vi fjerner indlæg, som:

  • taler grimt og personligt om andre
  • indeholder links til billeder af andre end dig selv. Hvis vi mistænker, at personen på billedet ikke har givet tilladelse til det, så fjerner vi det. No questions asked. 
  • kun har til hensigt at reklamere for kommercielle produkter
  • har et sprogbrug, der ikke er passende
  • ikke overholder loven 
  • bare er nederen og ikke bidrager til en positiv debat

Er du uenig i en kommentar, så giv den en thumbs down. Brug kun "Rapportér", hvis det strider imod disse.

Brugere, der gentagne gange ignorerer advarsler, vil blive blokeret.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til os på digital@benjamin.dk

 

 

Du skal være logget ind for at kunne skrive