Hej, står lidt i en uheldig situation. Jeg er blevet født tvilling. Jeg har en bror der ligner mig på en prik. Her kommer problemet. Han sprang sidste weekend ud som bøgse, hvilket er skræmmende i sig selv, da vi begge har fået samme opvækst. Jeg er selv hetro hele vejen. Men det der nager mig er, at nu blive jeg forbundet med hans disorienteret livsstil. Jeg ved udemærket godt, hvad han laver når hans drenge venner er på besøg. Men det er ligesom noget jeg ikke har lyst til at blive forbundet med. Jeg arbejder selv i et miljø, hvor det er tabu, at være til prutten. Hvad gør jeg her. Undgår jeg ham væk når vi skal til sociale ting og holder det adskildt, eller skal jeg gøre det klart for alle at, Han er bøsse men ikke mig

Desmond, 25
01-08-2015. Kl. 00:33

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Vis:

For det først skal du lade vær med at tale så nedladende om at han er bøsse.. At det er en desorienteret livsstil og at det skræmmer dig i har haft samme opvækst, bruge ordet bøgse, han er til prutten og hvad du ellers bruger! Det er nedladende og viser tydeligt du ikke støtter din bror for at være som han er, og det er ikke okay.. Han har brug for dig nu hvor det kommer rundt til folk at han er til mænd og han vil stensikkert få lortede kommentarer med fra snæversynede folk, og det vil gøre ondt, og der skal DU være støttende og være stolt af din bror for at være sig selv! Det sidste han har brug for er at du ikke vil anerkende ham til sociale sammenhænge og ikke vil kendes ved ham - så sender du et signal til andre om det er okay at synes han er "klam", har en "underlig/forkert" livsstil, osv osv - du skal være den det hjælper folk på vej til at tænke anderledes.. Så mand dig lige lidt op omkring det, det er trods alt din bror. og husk på bare fordi du ikke bryder dig om han er bøsse, så har han sikkert SÅ mange andre gode værdier i sit liv og sin personlighed, så hvis nogen sammenligner dig med ham, eller siger noget om din bror, så vender du samtalen til en af de fantastiske ting din bror har gjort eller gør, eller er i sit liv - fx han har opnået noget stort, han er sød og flink og en god bror, han har måske et godt job eller noget helt andet! Så vend samtalen om hans seksualitet til noget af det i stedet.

Kvinde, 01-08-2015. Kl. 11:41
Er du enig?
 • 29
 • 2

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Så, det du siger er, at du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge singlelivet med mange piger - eller om du skal støtte op om din bror?

Jeg forstår ikke dilemmaet. Du af alle har en pligt til at støtte din bror - uanset om han er bøsse, munk eller noget helt tredje. At være bøsse har ikke nødvendigvis noget med jeres opvækst at gøre, og jeg forstår heller ikke de paralleller du trækker her. Du sætter lighedstegn ved, at fordi din bror er til sit eget køn, så vil det naturligvis også ramme dig.

Hvorfor mander du dig ikke op, og tager din bror i forsvar i stedet for at stikke halen mellem benene og flygte? Det kan være, det er svært for dig at håndtere, men hvordan tror du ikke, han har det med situationen og i forhold til dig?

Jeg vil til hver en tid fravælge en mand som dig, der er så flov over sin egen tvillingbror - og bevidst er villig til at undgå ham uden for jeres fire vægge.

Slutteligt vil jeg nævne, at hvordan hans sexliv er, og hvad han foretager sig og med hvem rager dig ligeså lidt som omvendt. Den eneste forskel på dig og ham er, at du er heteroseksuel, og han er homoseksuel.

HAN ER ET MENNESKE - og det samme er du!

Ps. så er det sådan set ikke en desorienteret livsstil - det er ikke noget, man selv vælger. Og det går nok ikke "over".

Josefine, 23 år 09-08-2015. Kl. 21:53
Er du enig?
 • 8
 • 3

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Først og fremmest så støt din bror! Det her er ikke valg han har truffet, men hvem han er, og har intet at gøre med hans opvækst eller lignende. Så støt ham, vis at det er helt i orden han er homoseksuel! Han har højst sandsynligt brug for dig, for det kan være svært at springe ud - specielt hvis ens familie ikke støtter en. Din bror har jo ikke ændret sig, fordi han er sprunget ud! Han er den samme person som før! Det kan godt være at du arbejder i et miljø hvor det er tabu at være homoseksuel og det er da fuldstændigt ligegyldigt. Det er da trist for dem at de er snæversynede, men derfor behøver du da ikke være det. Hvis du virkelig ikke kan klare tanken, om at nogen kunne finde på at se dig som homoseksuel, synes jeg at du skal tage dig sammen. Det er 2015 og det at være homoseksuel burde ikke være tabu eller skam!

Støt din bror og lad være med at forblive en snæversynet homofob.

A, 21 år 01-08-2015. Kl. 11:23
Er du enig?
 • 13
 • 13

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Du skal vist bare slappe lidt af

Kvinde, 01-08-2015. Kl. 08:52
Er du enig?
 • 6
 • 8

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Nej nej... Du accepterer det valg han har taget, og er en sej bror der støtter ham i det. Hvis du hviler i dig selv vil det heller ikke gå dig på. Selvom i er tvillinger kan i godt være totalt forskellige, og det må man da gå ud fra folk er kloge nok til at forstå. Hvis ikke, så får du da sorteret dem fra som altid har set jer som ens. Bare vær cool og støt din bror, så er der plus point fra mange. :)

Kvinde, 01-08-2015. Kl. 00:45
Er du enig?
 • 5
 • 9

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Don't feed the troll

Kvinde, 01-08-2015. Kl. 13:38
Er du enig?
 • 2
 • 10

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ændrer dit hår, eller din stil i det hele taget så i ikke ligner hinanden så meget mere, og førstehåndsindtrykket adskiller jer mere :) Det er helt ok, at du ikke vil identificeres med hans valg. Du er jo trods alt et selvstændigt individ med egne præferencer, som verdenen skal kende - tvilling eller ej.

Malene, 25 år 01-08-2015. Kl. 16:58
Er du enig?
 • 2
 • 13

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ugens quickie

Retningsliner

Husk at tale pænt til hinanden, ik? Det er mere nice for alle.

Vi fjerner indlæg, som:

 • taler grimt og personligt om andre
 • indeholder links til billeder af andre end dig selv. Hvis vi mistænker, at personen på billedet ikke har givet tilladelse til det, så fjerner vi det. No questions asked. 
 • kun har til hensigt at reklamere for kommercielle produkter
 • har et sprogbrug, der ikke er passende
 • ikke overholder loven 
 • bare er nederen og ikke bidrager til en positiv debat

Er du uenig i en kommentar, så giv den en thumbs down. Brug kun "Rapportér", hvis det strider imod disse.

Brugere, der gentagne gange ignorerer advarsler, vil blive blokeret.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til os på digital@benjamin.dk

 

 

Du skal være logget ind for at kunne skrive