Her er en afstikker til opsparings-tråden. Hvor meget betyder det for jer i et parforhold, hvem der er god til det med regnskaber og spare penge på hus og bil osv? Inden I farer til tasterne og skriver gammeldags og krævende at det skal manden have 200% styr på og hvis ikke er det en dealbraker osv osv så lad mig komme med et eksempel fra det virkelige liv. I ægteskabet mellem min papkusine og hendes mand der nok har været sammen i omkring 20 år er det suverænt min papkusine der har styr på regnskaber og hvordan man sparer. Hver gang de er flyttet til et nyt hus eller købt en ny bil, har det været hendes initiativ. I dag har hun sit eget traktørsted og det er en succes pga hendes sans for regnskaber. Og guess what, hun har ikke krævet skilsmisse fra sin mand endnu, selvom hun har mere styr på den slags end ham. Og de har altid haft en god økonomi og begge tjent godt. Så tænk lige over det, inden I straks skriver at manden skal have økonomisk sans som en medarbejder hos Skat eller en bankrådgiver. Jeg ved godt at du vil skrive det er en dealbreaker Enit, men forhåbentlig er det ikke alle der deler din holdning.

Tom.S.C., 43
29-12-2016. Kl. 17:40

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Vis:

Kan vi andre ikke være ligeglade med hvad din papkusine kan leve med? Det betyder ikke at vi andre skal. Og lad være med at blande mig ind i indlæg.

Og ja, jeg synes virkelig ikke det er fedt hvis en mand ikke engang kan finde ud af at styre sine egne penge, forskudsopgørelse, opsparing og lån. Det synes jeg at alle voksne mennesker uanset køn altså burde. Det behøver man ikke at være skat-medarbejder eller bankmand for. Økonomien er noget, det er vigtigt at være sammen om. Jeg skal bare ikke have en mors dreng som man skal give lommepenge og som bruger alle pengene hvis man ikke passer på. Jeg går ind for at man i et forhold skal samarbejde, snakke sammen og planlægge økonomien sammen. Skal der spares op, så hjælpes man ad. Det betyder jo ikke at man ikke kan købe luksus ting, men det er altså bare bittert hvis jeg i flere år skal spinke og spare for at betale for at han ikke gider spare op.

De krav jeg har til den økonomiske sans, er der virkelig mange mænd der kan leve op til, og i mine øjne må mænd også godt synes jeg er for fornuftig og derfor ikke gide mig. Det er jo ikke ligefrem et tab for mig.

Jeg ved ikke om der er andre der deler min holdning, men det kunne virkelig heller ikke være mere ligegyldigt for mig.

Enit , 23 år 29-12-2016. Kl. 18:36
Er du enig?
  • 24
  • 9
Se 9 tidligere kommentarer

Og nu kan jeg kun tale for mig selv. Men byture har jeg lagt på hylden for mange år siden. Så det er ikke en udgift for mig overhovedet.

Tom.S.C., 43 år 29-12-2016. Kl. 19:19

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Altså jeg har det sådan at jeg fint kan stå for at betale regningerne og stå for vores budget. Men jeg gider ikke skulle stå for min kærestes forskudsopgørelse og sådan noget. Det burde han godt selv at kunne klarer, og hvis han ikke kan, så kan jeg da lærer ham det, så han selv kan gøre det næste gang.

Min Eks og mig boede sammen, og der betalte jeg alle vores fælles regninger og fortalte hvor mange penge han skulle overfører til mig hver måned. Og det var en fin løsning. Men hvis der så var nogle problemer, så hjalp vi hinanden. Fx. Hvis vi havde fået en regning der var noget forkert på. Så hvis han havde bedre tid dagen efter, så var det ham der ringede og spurgte hvad der var sket.

Så jeg har det bedst med at man kan hjælpe hinanden, og man ikke lyver om sin økonomi overfor hinanden.

Og hvis fyren har svært ved at styre sin økonomi, så vil jeg gerne hjælpe ham. Men det er en deal breaker for mig, hvis han ikke vil have hjælp eller hvis jeg pludselig skal opfører mig som hans mor og stå og prædike om hvorfor han skal betale sin forsikring Fx eller sin egen mobilregning.

Jeg synes det er helt fint den ene står for det, men den anden skal kunne hjælpe og skal have en indsigt i hvordan økonomien ser ud. Og hvis man har fællesøkonomi, så skal man ikke bare gå ud og bruge flere tusind kroner på et eller andet, uden man lige har tjekket med den anden. - jeg vil så også først have fællesøkonomi den dag jeg får et barn med en fyr eller vi bliver gift eller køber hus sammen. Hvis vi bare bor sammen så skal jeg ikke blande mig i hvad han bruger sine penge på, så længe han bare har pengene til regningerne og til mad :)

nyligsingle, 24 år 29-12-2016. Kl. 18:58
Er du enig?
  • 13
  • 18
Se 4 tidligere kommentarer

Ja du vil gerne lære en kæreste om skat og feriepenge m.m. Men 1: det er der flere andre, i hvert fald herinde, der ikke vil og 2: jeg har ingen kæreste, så jeg må klare mig selv. Og jeg synes feks at borger.dk er nogenlunde lige så nemt at få noget ud af som en såkaldt manual til et Ikea møbel.

Tom.S.C., 43 år 29-12-2016. Kl. 21:39

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ugens quickie

Retningsliner

Husk at tale pænt til hinanden, ik? Det er mere nice for alle.

Vi fjerner indlæg, som:

  • taler grimt og personligt om andre
  • indeholder links til billeder af andre end dig selv. Hvis vi mistænker, at personen på billedet ikke har givet tilladelse til det, så fjerner vi det. No questions asked. 
  • kun har til hensigt at reklamere for kommercielle produkter
  • har et sprogbrug, der ikke er passende
  • ikke overholder loven 
  • bare er nederen og ikke bidrager til en positiv debat

Er du uenig i en kommentar, så giv den en thumbs down. Brug kun "Rapportér", hvis det strider imod disse.

Brugere, der gentagne gange ignorerer advarsler, vil blive blokeret.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til os på digital@benjamin.dk

 

 

Du skal være logget ind for at kunne skrive