Hvad er jeres holdninger til skat og topskat?

Kvinde, 22
06-08-2017. Kl. 14:46
Vis:

Jeg går ind for et relativt højt skattetryk, så alle har fri adgang til uddannelse, sundhedsydelser, mv. Jeg tror på, at det er noget af det, der gør, at det danske samfund fungerer så godt, som det gør. Derimod ikke sagt, at vi bare skal holde fast i den måde, som vi har gjort tingene på de sidste 50 år. Systemet skal konstant revideres og tilpasses samfundet, som det udvikler sig, og det bliver især vigtigt de kommende år, når robotificering, digitalisering og automatisering kommer til at erstatte mange jobs. Nogle virksomheder kommer til at tjene styrtende på dette, og det er rigtig godt, så længe resten af befolkningen stadig kan opretholde en rimelig indkomst. Derfor skal beskatning af virksomheder nytænkes, så det bliver en win-win for alle parter.

Jeg er modstander af topskat. Det er en produktivitetsdræbende skat, der mest af alt er et resultat af en jantelovsmentalitet. For den giver ikke særlig meget i kassen. Mange stopper med at arbejde lige før de rammer topskattegrænsen. For hvem gider overarbejde, når man får udbetalt under halvdelen af det tjente? Så hellere holde fri.

Mand, 20 år 06-08-2017. Kl. 19:27
Er du enig?
  • 32
  • 18
Se 19 tidligere kommentarer

Og Kim forresten, jeg sagde aldrig det var let at være direktør :)

ElisabethD, 22 år 07-08-2017. Kl. 19:05

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Skat er en nødvendighed for et samfund at opretholde sig selv og få folk til at bidrage til det fællesskab de skal eksistere i, samt opretholde det.

Det er faktisk det samme i et hvert fællesskab, man bidrager til det samlet som man benytter det.

Den progressive skat er så noget helt andet. Det er klart at dem med mere har mere at give, men det bliver problematisk når den progressive skat går ind og forhindrer folk i at stige eller folde sig ud i samfundet. Eksempelvis vor topskat i Danmark rammer meget lavt, mange korte uddannelser (og enkelte ufaglærte) kan føre til jobs med så høj lønning at man skal betale den høje skattesats. Og det mener jeg dræber initiativet for mange til at tjene mere og kravle højere op ad lønstigen, præcis som problematikken i den lille forskel mellem offentlig forsørgelse og simpelt arbejde.

Så min holdning til det er at skat er nødvendigt, men vores topskat herhjemme er malplaceret og skader det system som det bør tjene.

Kimowich, 32 år 06-08-2017. Kl. 17:27
Er du enig?
  • 26
  • 19
Se 8 tidligere kommentarer

Vil ikke kalde det et miniprojekt at udregne skattebeløbet for hver eneste løngruppe, især fordi der ikke er angivet gennemsnitlig løn for hver af grupperne, så i praksis bliver det jo faktisk umuligt :P Men altid hyggeligt at lege med procenter på en kedelig mandag. Alle andre der tjener mere end 200.000 eller hvad?

ElisabethD, 22 år 07-08-2017. Kl. 17:52

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ugens quickie

Retningsliner

Husk at tale pænt til hinanden, ik? Det er mere nice for alle.

Vi fjerner indlæg, som:

  • taler grimt og personligt om andre
  • indeholder links til billeder af andre end dig selv. Hvis vi mistænker, at personen på billedet ikke har givet tilladelse til det, så fjerner vi det. No questions asked. 
  • kun har til hensigt at reklamere for kommercielle produkter
  • har et sprogbrug, der ikke er passende
  • ikke overholder loven 
  • bare er nederen og ikke bidrager til en positiv debat

Er du uenig i en kommentar, så giv den en thumbs down. Brug kun "Rapportér", hvis det strider imod disse.

Brugere, der gentagne gange ignorerer advarsler, vil blive blokeret.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til os på digital@benjamin.dk

 

 

Du skal være logget ind for at kunne skrive