Står i en svær situation, som jeg inderligt håber i kan hjælp mig lidt med. For at gøre en lang historie kort, handler det om at jeg pga. en depression gik fra min ekskæreste gennem 15 år (vi har to børn samme) Jeg kunne simpelthen ikke mærke glæde ved noget inkl. min følelser for ham. Forinden havde vi et rigtig godt og dejligt forhold, jeg var hans store kærlighed og omvendt. En måned efter bruddet får jeg konstateret sygdommen og begynder på medicin. Jeg får det så hurtig bedre og de manglende følelserne for min eks kommer igen. I mellemtiden har han fundet en anden sød pige, som han har udviklet lidt følelser for trods det at han var dybt ulykkelig og fik angst over bruddet. Nu står vi så i den situation at jeg gerne vil finde sammen med ham igen, men han er ikke sikker på han vil. Vi går nu til parterapi på hans opfordring. Han er sød og hjælpsom og vil gerne give store knus, have sex og ses tit, men ønsker ikke at være kærester med mig lige nu. Angsten gør også at han får det skidt når det bliver for kæresteagtig. Forholdet til den anden pige, har han lagt på hylden, men siger at han tror han har følelser for hende. Han siger tilgengæld at hans følelser for mig er væk, men han synes stadig jeg er sød, smuk og dejlig og at han elsker mig meget højt. Jeg er komplet forvirret og han skifter hele tiden imellem at virke interesseret og afvisende. Har i nogle bud på hvad jeg skal tolke udfra hans opførsel? Ved ikke hvad han vil, for han siger det ene og gør noget andet! HJÆLP!

Kvinde, 33
07-08-2017. Kl. 21:43
Vis:

Øv for en svær situation :(

Først er jeg enig med ElisabethD, når hun siger at du ikke skal have sex med ham på nuværende tidspunkt. Noget kunne godt tyde på at han udnytter dine følelser til at få sex.

Men alt i alt, vil jeg sige at du først af alt skal fokusere på dig selv, og på at du kan få det bedre. Jeg er enig med de andre i at børnenes tarv er det vigtigste, men børnene bliver også meget påvirket, når deres mor ikke har det godt. Hvis det kræver at du giver dig selv noget tid uden din ekskæreste for at komme ovenpå igen, så ville jeg råde dig til at gøre det. Husk også at børnene godt kan være lykkelige, selvom deres forældre bor hver for sig. Jeg ville personligt hellere have en familie der var skilt men lykkelig, end sammen og ulykkelig. Og ærlig talt, så lyder det som om at din eks kører dig igennem et følelsesræs, som kun gør situationen sværere at komme ud af. Der er jo også mulighed for at i kan finde sammen igen, når du har det bedre psykisk.

Nu ved jeg ikke om det faktisk er situationen, da han sender blandede signaler, bl.a. med parterapien, men det er mit bud på, hvad jeg ville gøre ud fra den information du har givet. Held og lykke med det, jeg håber at det bliver bedre.

HamDenAnden, 23 år 08-08-2017. Kl. 20:45
Er du enig?
 • 11
 • 8

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Jeg kan på en måde genkende det. Jeg har selv været igennem noget med en pige så hver gang det bliver kæresteagtig med en ny så kan jeg miste lysten eller blive skræmt. Nu er der nogen der siger at han udnytter dig til sex. Jeg ved bare jeg selv havde nemmest med det seksuelle. Fordi der ikke rigtig var følelser involveret. Hvis det blev kæresteagtig eller på en anden måde kærligt kunne jeg ikke. Det bedste han kan gøre er at få bearbejdet den angst. Jeg tror den kommer af at han føler du forlod ham. Han er bange for at igen blev glad for dig for så at føle den sorg igen af miste dig. Jeg vil råde ham til at få set på sin angst og hvad den bunder i. Det lyder meget som om at bruddet har gjort det. Fordi det lyder virkelig som om han har fået blandet følelser for dig. Jeg er sikker på han stadig elsker dig men det med bruddet har gjort ham så bange at det er blevet mere kompliceret. Han er på den ene side bange men på den anden side også glad for dig. Jeg kæmpede ofte også med noget lignende. På den ene side elskede jeg hende og vidste det ikke var hendes skyld men jeg hadede hende også for det. Følelser er sgu kompliceret. Aldrig lige til.

Mand, 30 år 10-09-2017. Kl. 23:09
Er du enig?
 • 5
 • 3

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Det er en svær situation, du står i. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du næsten tale et alvorsord med ham for at høre, om det virkelig stadig er dig, han vil have. Når I nu har børn sammen, bør han under ingen omstændigheder svigte dig på den måde.

Mand, 40 år 07-08-2017. Kl. 22:00
Er du enig?
 • 5
 • 12
Se 9 tidligere kommentarer

Jeg ved ikke hvor jeg skal begynde, du kommer med helt usandsynligt mange anklager, der efter min mening intet har at gøre med hvad der faktisk er foregået. Så hvis du ikke har tænkt dig at svare alligevel har jeg ikke lyst til at bruge tid på at besvare dem. Vil dog sige at jeg i første spalte af mit første svar henvendte mig ligeså meget til Mand, 39. Det er bare min måde at debattere på - at give udtryk for både hvem jeg er enig med og uenig med. Har også et svar på samtlige andre anklager, men igen, hvis du er færdig her kan jeg jo også ligeså godt være det :-)

ElisabethD, 22 år 09-08-2017. Kl. 12:22

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Jeg tænker for det første at det er synd for børnene, som du kun nævner en gang. Nu ved jeg ikke hvor gamle de er, men vel 5 og 10 år? Hvis man dømmer ud fra hvor længe I var sammen og din alder.

Jeg tænker at din ex nok er oprigtig nok. Det var jo dig der gik fra ham. Og i med I var sammen i så mange år, lige siden gymnasiet, lyder det til, så har I måske været hinandens første kærester. Du er så kørt død i det efter så mange år og trænger til noget spænding i tilværelsen, lyder det til. Angående, den anden pige, tror jeg ikke hun eksisterer. Han har opfundet hende for at gøre dig jaloux. Og måske for at såre dig, fordi du forlod ham. Men uanset hvad, skylder I børnene, enten at finde sammen igen og blive sammen eller gøre det endegyldigt forbi. Jeg beklager men jeg har kun sympati med børnene her. De er ofrene og jeg synes måske I skulle være gået i parterapi, før du forlod ham. Og prøvet at få det til at fungere, for børnenes skyld. Det du gjorde var meget egoistisk, især fordi du nu har følelser for ham igen og jeres børn har brug for jer begge og for stabilitet og ikke al den uro, jeres katten om den varme grød forhold, skaber. Så få det løst på den ene eller anden måde og hold jer til den beslutning for børnenes skyld.

Tom.S.C., 43 år 08-08-2017. Kl. 16:36
Er du enig?
 • 7
 • 15
Se 2 tidligere kommentarer

Ok. Jeg undskylder for at haver været så hård. Jeg tvivler dog stadig på at den pige, din ex har mødt bare en måned efter bruddet, nogensinde har eksisteret. Jeg tror det er noget din ex har fundet på, for at gøre dig jaloux/såre dig, efter du forlod ham. Og det synes jeg du skal konfrontere ham med. Hvis jeg tager fejl og hun er virkelig, synes jeg han er ret afstumpet og ikke værd at finde sammen med igen, på trods af jeres fælles børn. Men hvis jeg har ret og pigen ikke findes, så har I noget at arbejde videre på.

Tom.S.C., 43 år 10-08-2017. Kl. 18:41

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ugens quickie

Retningsliner

Husk at tale pænt til hinanden, ik? Det er mere nice for alle.

Vi fjerner indlæg, som:

 • taler grimt og personligt om andre
 • indeholder links til billeder af andre end dig selv. Hvis vi mistænker, at personen på billedet ikke har givet tilladelse til det, så fjerner vi det. No questions asked. 
 • kun har til hensigt at reklamere for kommercielle produkter
 • har et sprogbrug, der ikke er passende
 • ikke overholder loven 
 • bare er nederen og ikke bidrager til en positiv debat

Er du uenig i en kommentar, så giv den en thumbs down. Brug kun "Rapportér", hvis det strider imod disse.

Brugere, der gentagne gange ignorerer advarsler, vil blive blokeret.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til os på digital@benjamin.dk

 

 

Du skal være logget ind for at kunne skrive